Apple presenteert iPhone 15 modellen

Apple presenteert iPhone 15 modellen

13 sep 2023

Deel dit bericht

Apple heeft de iPhone 15-reeks geïntroduceerd, en net als in voorgaande jaren zijn er vier verschillende varianten beschikbaar. Opvallend is dat alle vier deze modellen nu zijn uitgerust met USB-C, maar de Pro-versies onderscheiden zich door snellere gegevensoverdrachtssnelheden.

Alle iPhone 15-modellen worden voorzien van een USB-C-aansluiting. Op de Pro-varianten is deze poort in staat om gegevens met een snelheid tot 10 Gbit/s over te dragen.

Actiebutton

Een interessante verbetering in de iPhone 15 Pro en Pro Max is de verhoogde reparatiemogelijkheid, omdat de glazen achterkant nu eenvoudig kan worden verwijderd. Bovendien worden alle telefoons uitgerust met een Action Button. Een enkele keer indrukken van deze knop kan bijvoorbeeld een snelkoppeling activeren of de camera openen. Wanneer je de knop langer indrukt, kun je de Action Button gebruiken om te schakelen tussen de stille modus en het geluid, vergelijkbaar met de mute-schakelaar zoals die te vinden is op alle andere iPhones.

De Pro-versies van de iPhones worden voorzien van een titanium behuizing, wat resulteert in een lichter gewicht in vergelijking met hun voorgangers. Daarnaast zijn de randen nu meer afgerond en zijn de schermranden slanker geworden. Hoewel de schermgrootte onveranderd is gebleven, is de totale behuizing iets compacter geworden.

Apple iPhone 15 Pro

Camera specificaties

De primaire camera van de iPhone 15 Pro legt foto’s vast met een resolutie van 24 megapixels. Je hebt de optie om te kiezen tussen foto’s met verschillende brandpuntsafstanden, namelijk 24 mm, 28 mm en 35 mm, door gebruik te maken van uitsneden van de hoofdsensor. De sensor zelf heeft een oppervlakte van ongeveer 60 vierkante millimeter en wordt geleverd met een f/1,78-lens.

Voor de iPhone 15 Pro is er een telelens met 3x optische zoom, uitgerust met een 12-megapixel camera en een sensor van ongeveer 12 millimeter. De Pro Max beschikt over een lens met 5x optische zoom, wat overeenkomt met ongeveer 120 mm in een 35mm-equivalent. Hoewel het geen periscooplens is, maakt deze lens gebruik van spiegels om de brandpuntsafstand te vergroten. De sensor bevindt zich nog steeds op dezelfde manier in de behuizing als de andere camera’s en wordt geleverd met een f/2,8-lens. De ultragroothoeklens behoudt grotendeels dezelfde specificaties, met een 12-megapixel sensor en een oppervlakte van ongeveer 18 vierkante millimeter.

Wat betreft de software is de iPhone 15 Pro in staat om 3D-video’s op te nemen, wat door Apple wordt aangeduid als Spatial Video. Deze video’s kunnen worden bekeken op de aankomende VR-headset Vision Pro. Bovendien bieden de telefoons ondersteuning voor WiFi 6E en de smarthome-standaard Thread.

De iPhone 15 en 15 Plus krijgen het Dynamic Island, zoals dat sinds vorig jaar op de iPhone 14 Pro-telefoons zit. Daarmee kwamen er geen nieuwe iPhones met een inkeping in het scherm.

De nieuwe modellen zijn vanaf vrijdag 15 september te pre-orderen.

Andere Berichten

Google lekt de Pixel 8 Pro

30 aug 2023 Ik wil meer info

Alles over de iPhone 15

24 aug 2023 Ik wil meer info