Alles over de iPhone 15

Alles over de iPhone 15

24 aug 2023

Deel dit bericht

Over twee weken brengt Apple een nieuwe generatie iPhone uit. De iPhone 15 wordt dan verwacht. In dit artikel vertellen we je alles over deze nieuwe telefoon.

Vier modellen

Verwacht wordt dat er vier varianten van de iPhone 15 zullen verschijnen, die dezelfde afmetingen zullen behouden als de huidige iPhone 14-serie. Dit omvat twee modellen met een schermgrootte van 6,1 inch, en nog eens twee modellen met een schermgrootte van 6,7 inch. De opstelling zal er als volgt uitzien:

  • iPhone 15 (6,1 inch)
  • iPhone 15 Plus (6,7 inch)
  • iPhone 15 Pro (6,1 inch)
  • iPhone 15 Pro Max (6,7 inch)

Design

Volgens berichten zullen alle versies een lichtelijk afgerond chassis krijgen. De iPhone 15 (Plus) zal vermoedelijk wederom aluminium zijkanten hebben, terwijl de iPhone 15 Pro (Max) voor het eerst titanium zijkanten zal hebben. Het scherm van het Pro-model zal aanzienlijk smallere randen hebben dan elke andere smartphone en subtiel gebogen zijn aan de randen. Deze details zijn beschreven door Apple-kenner ShrimpApplePro op Twitter. Er is ook al een afbeelding uitgelekt waarop de voorkant van de iPhone 15 te zien is.

iPhone 15

Er circuleren ook geruchten over het “Dynamic Island”: de inkeping voor de selfiecamera op de iPhone 14 Pro. Dit ontwerpkenmerk zal hoogstwaarschijnlijk worden doorgevoerd naar alle modellen van de iPhone 15, waarmee een einde komt aan de minder geliefde ‘inkeping’. Momenteel is het Dynamic Island alleen nog exclusief voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

USB-C

Vanwege de nieuwe regelgeving van de EU, die vanaf 2024 het gebruik van een usb-c-aansluiting verplicht stelt voor kleine elektronische apparaten, staat Apple voor de noodzaak van een overgang. Het bedrijf heeft zelfs al hints laten vallen over deze verandering. Volgens de zeer betrouwbare Apple-insider Ming-Chi Kuo zal deze overgang al plaatsvinden met de iPhone 15, en er is een uitgelekte foto die lijkt te bevestigen dat dit het geval is.

iPhone 15 met USB-C

Nieuwe chip

De iPhone 15 (Plus) zal naar verluidt gebruikmaken van de A16-chip uit het voorgaande jaar, terwijl de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zullen worden uitgerust met een geheel nieuwe A17-chip. Deze nieuwe chip wordt aanzienlijk sneller doordat hij is vervaardigd volgens een geavanceerd 3nm-procedé. Dit vertaalt zich in een aanzienlijke verbetering van de prestaties, met tevens een gereduceerd stroomverbruik van ongeveer 30%. Bovendien zal het werkgeheugen worden opgeschroefd naar 8 GB, wat een verhoging van twee gigabyte betekent ten opzichte van de huidige specificaties.

Camera

Voor de allereerste keer zal de camera van de iPhone 15 Pro Max en mogelijk ook de iPhone 15 Pro worden uitgerust met een periscooplens. Deze lens is horizontaal gepositioneerd in de iPhone en wordt achterwaarts gereflecteerd door middel van een spiegel. Dit creëert aanzienlijk meer ruimte voor extra lenselementen, wat resulteert in een zoomlens met een bereik van 5x of 6x zoom. Hierdoor kun je aanzienlijk superieure zoomfoto’s maken – een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de huidige iPhone 14 Pro, die beperkt is tot 3x zoom.

De verwachting is dat Apple deze nieuwe telefoons op dinsdag 12 september aankondigt en vanaf vrijdag 12 september kan je pre-orderen. Op vrijdag 22 september worden de telefoons verwacht.

Andere Berichten

Apple presenteert iPhone 15 modellen

13 sep 2023 Ik wil meer info

Google lekt de Pixel 8 Pro

30 aug 2023 Ik wil meer info